Byggnadsbeskrivning

El

Varje lägenhet har egen elmätare. Avtal för det fasta elnätet tecknas med Mölndal Energi. Avtal för elförbrukning tecknas med valfri elleverantör. Jordfelsbrytning för personskydd finns i alla lägenheter. Varje lägenhet har gott om vägguttag för att minimera lösa sladdar.

 IT

Lägenheterna har ett eget internt datanät där man själv väljer om uttagen ska fungera som TV-, telefon eller datauttag. Det finns uttag i varje rum.

TV

I huset finns det flera möjligheter att få tillgång till olika tv-kanaler. Antingen via husets analoga kabel-tv nät som ingår i hyran eller via det interna datanätet som kräver en box.

Telefoni

Ny modern IP-telefoni är installerat i lägenheterna, inget traditionellt analogt telenät finns tillgängligt.

Passagesystemnät

Entrédörrar och gemensamhetsutrymmen är utrustade med läsare för elektroniska låsbrickor. Lägenhetsdörrarna har traditionellt låssystem med nyckel.

Porttelefon

Varje lägenhet är försedd med porttelefon.

Uppvärmning

Varmvatten och värme för huset värms i första hand upp med hjälp av en bergvärmepump. I andra hand fjärrvärme. Sommartid kyls banklokalen via borrhålen som är utförda för bergvärmen. Med denna lösning åter laddas berget med energi som sedan tas ut på höst och vinter för uppvärmning utav huset. I lägenheterna finns det termostatförsedda vattenradiatorer. Uppvärmning ingår i hyran. Badrummen är utrustade med elektrisk golvvärmeslinga som debiteras hyresgästen på elräkningen.

Ventilation

Luften tillförs i vardagsrum och sovrum via ytterväggsventiler. I varje ytterväggsventil finns det filter monterade. Luften evakueras via kök och bad. Köksfläkt finns i alla kök.

Tvätt

Varje lägenhet är förberedd för egen installation av tvättmaskin/kondenstorktumlare. I huset finns även två stycken välutrustade tvättstugor.Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp, kallmangel, strykbräda, tvättbänk och lakanssträckare.

Vatten

Varm- och kallvatten mäts för respektive lägenhet och debiteras via hyresavin.

Post

I entrén finns postfack. Vid lägenhetsdörren finns hållare för morgontidningen.

Förråd

Varje lägenhet har ett eget förråd i källaren eller på vinden.

Sophantering

I köksskåpen finns praktiska sorteringskärl och i bottenplan på låghusdelen finns ett miljörum för källsortering av hushållsavfall.

Brand

I lägenheten finns en batteridriven brandvarnare.

Bjälklag

Huset består av en platsgjuten platta på mark vilken grundläggs med stödpålar till fast botten. Bärande stomme av betong och stål. Bjälklag utföres av prefabricerade håldäck eller plattbärlag med pågjutning.

Fasader

Utförs med prefabricerade sandwich betongelement samt med utfackningsväggar av stålreglar med isolering och skivmaterial som ytskikt.

Yttertak

Är utfört som ett varmt tak med ytskikt av papp.

Innerväggar

Av stålreglar med gips förutom lägenhetsskiljande väggar som består av betong.

Fönster

Inåtgående kopplade fönster med aluminium utsida. Fönstren håller en hög ljudklass. Reformbeslag för gardinstång är monterade vid varje fönster. Fönsterbänkar av marmor.

Ljudisolering

Huset är konstruerat med ljudklass B som är ett högre ljudkrav än vad byggreglerna kräver.

Balkonger

Till varje lägenhet hör en generös balkong med mått mellan 5 kvm och 11,5 kvm.

Bofakta | Boendeform | Lägenhetstyper | Lägenhetsstorlekar | Underhåll